top of page

Murat Kadal ile
Tedarikçi Firmalara Yönelik Zincirde Kalıcı
İş Ortaklıkları ve Stratejik Tedarik Yönetimi

25 Mart 2023 Cumartesi / 10.00 - 16.00 / Online İnteraktif Eğitim / Zoom

İçerik:

Hepimiz Tedarikçiyiz…


Yerel – global, büyük ölçekte – küçük ölçekte, gerek üretim, gerek hizmetle tedarik arzı ve talebi ile geçen bir süreçte birbirine bir zincirin halkaları gibi kenetli iş dünyası… Her geçen gün bu zincir daha da çeşitleniyor daha da gelişiyor…
Uluslararası pazarın yarattığı fırsatların önemi artarken, rekabetçi tehditler de aynı oranda artmakta.
Yürütülen tüm süreçlerde maliyetleri düşürmek, işlem hızlarını artırmak için performans iyileştirme gibi konular her geçen dönem yeniden gerekli olmakta.
Müşteri ilişkilerinde farklılaşma yaratan şirketler, müşteri sürekliliği, çapraz satış, yeni müşteri segmentleri ile kendilerine yeni fırsatlar yaratıyorlar.
Tüm kurumsal firmalar müşteri beklentilerine en iyi şekilde yanıt verebilmek için kıyasıya bir rekabet içinde... Müşteri beklentileri ise buna paralel ürün veya hizmeti zamanında, kaliteden ödün vermeden ve düşük fiyattan elde etmek gayesinde…
Bu etkileşim firmaların hızlarına, finanslarına, bütçelerine, yaratıcılıklarına ve farklılıklarına çok belirgin bir şekilde neden oluyor.
Peki ya bu firmalara cevap veren TEDARİKÇİLER?
Bütün bu gelişmeler karşısında nasıl yol almalı, neler yapmalı ve nelere hazır olmalı?
İleri organizasyonlarda satınalma, yürüttüğü faaliyetlerde; rekabet gücünü korumak amacı ile ürün ve satınalma maliyetlerini azaltma, satınalınan ürün ve hizmetlerde en iyi kalite ve teslimat performansını elde etmek ve sürekliliğini sağlamak amacı ile tedarikçileri ile sürekli etkileşim içinde olmakta ve organizasyonel mükemmeliyeti sağlamaya çaba göstermekte.
Gerek direkt, gerek endirekt tüm süreçlerde tercih uzun süreli çalışmalar olduğundan işletmelerde ilişkiler iş ortaklığı anlayışı doğrultusunda sürdürülebilir rekabeti esas alan, açıklık ve güvene dayalı olma zorunluluğu artık modern organizasyonlarda kabul gördü.
Teknik maliyet iyileştirmeleri, Tedarikçi Öneri Sistemi (SuPer), Temin Kaynağı değişiklikleri, BCC (Best Cost Countries) Faaliyetleri, Alt tedarikçi yönetimi, Tasarım/proses iyileştirme, ortak hammadde satınalma ve detay komponent yerlileştirme vb gibi bir çok kavramın gündemi belirlediği Tedarik Yönetiminde kurumsal başarı bir tedarikçi için nasıl sağlanmalı?
Sadece tedarikçi değil, vazgeçilmez partner olmak hangi kriterlere bağlı?
"İşbirlikçilik", "Collaboration", "Birlikte Politikalar" ama hakkaniyetle etik piyasa misyonu ile ezmeden – ezilmeden…
Bütün bunlar için ne gerekiyor?
Programımızda ileri organizasyonlardan emsal teşkil edecek modern ve pratik uygulamalarla geleceğin tedarikçisi nasıl olunuru konuşacak, çeşitli sektörlerden tedarik zinciri yönetimi felsefesine endeksli hem teknik, hem de yönetimsel tüm kritikleri tartışacak, başarılı hamleleri, yol hikayelerini, edinilen tecrübeleri ve piyasa riskleri ile sektör sorunlarına yorumlar yapacağız.


K A P S A M:
-Tedarikçi Kavramının Gelişen ve Değişen Anlamı: Collaboration - İşbirlikçi Stratejiler
-Dünya Devlerinden Pratik Başarı Öyküleri: Tedarikçilerini Nasıl Seçiyorlar, Yönetiyorlar, Değerlendiriyorlar ve Geliştiriyorlar?
-Uluslararası Standartlarda Tedarikçi Olabilmek: Milli Başarının Yükselmesinde Doğru Hamleler
-Sürdürülebilir İşbirlikleri İçin Tedarikçi Karlılık Artırma Yolları ve Verimliliğe Etkisi
-Kurumsallaşan Tedarikçi: Stratejik Tedarik Zinciri Etkileşimi ile Yönetsel Yetkinlikleri Artırarak Profesyonel Lige Yükseliş
-Tedarikçi Bakış Açısıyla Süreç Yönetiminde Planlamanın ve Etkileşimin Önemi: Tedarik İletişimi
-Tedarik Yönetiminde Hukuksal Kriterler Potansiyel Riskler Uyuşmazlıklar ve Çözümler
-Tedarikçi İlişkilerinde Teknoloji Kullanımı: Tedarikçi Portalı Uygulamaları ve E-Tedarik Çözümleri
-Tedarikçiler İçin Yaratıcı ArGe Uygulamaları Yeni Ürün Hizmet Fikirleri ve Yeni Pazarlara Giriş Yöntemleri

Eğitmen Biyografisi:

Murat Kadal // GOLDMASTER / Tedarik Zinciri ve Ürün Geliştirme Direktörü

2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yüksek lisans derecesini alan Murat KADAL, aynı süreler içerisinde Arçelik A.Ş. merkez Ar-Ge bölümünde çalışmış ve 2011 yılında IFA fuarında A - %40 tüketim sınıfıyla “Dünyanın En Az Enerji Tüketen Fırın” ödülünü kazanan ekibin liderliğini yürütmüştür.
2011-2013 yılları arasında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. şirketinde ağır ticari araçlarda ürün geliştirme mühendisi olarak çalışan ve yerli üretimi gerçekleştirilen Eu6 egzoz sisteminin tasarım ve tedarikçi yönetim sürecini yöneten Murat KADAL, aynı yıllar içeriğinde doktora eğitimine devam etmiştir.
1 yıl süreyle Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda asteğmen ve teğmen olarak görev yaptıktan sonra Eksen Makine firmasında 4,5 yıl süreyle Ar-Ge, kalite, laboratuvar ve üretim birimlerinde yönetici olarak görev almıştır. Aynı süre içerisinde TSE’yi temsilen uluslararası standardizasyon komite toplantılarına katılmış ve ülkemizi başarıyla temsil ederek 17 Ekim 2018’de Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Mustafa VARANKT’tan ödül almıştır.
Murat KADAL, 3,5 yıldır Goldmaster İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapmaktadır ve TSE Ulusal Ayna Komite üyesi olarak çalışmaktadır.
Uluslararası kabul görmüş 4 patenti bulunan Murat KADAL, evli ve 1 kız çocuğu babasıdır. 

Katılım Detayları

Program kişi katılım bedeli: 1.250 TL+ KDV %18 olup, tüm katılımcılara program sonunda katılım sertifikası tanzim edilecektir. 4 ve üzeri katılımlarda grup katılım indirimi olarak %10 oran uygulanmaktadır.

 

İnteraktif, Soru - Cevap ve Case sunumlarıyla gerçekleşen online katılımlarda eğitim dökümantasyonu ve katılım sertifikaları online tanzim edilecektir.

​​

Duyuru ve lansmanı sadece kurumsal hayata gerçekleştirilmiş, iş hayatı profesyonellerinden ibaret bir network ortamı sunan programımız katılım kontenjan kısıtındadır ve kayıt öncelik sıralaması dikkate alınarak kayıt alınacaktır.

Talep etmeniz halinde tüm programlarımızı şirketinize özel olarak gerçekleştirebilmekteyiz.

​Kayıt için aşağıdaki linkte yer alan kayıt formunu doldurulması ve ilgili banka hesabına yapılan ödemenin dekontu ile tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Organizasyon komitesi mücbir sebeplerle, istediğinde ve gerek gördüğünde, etkinlik fiyatlarında, etkinlik mekânında, tarihinde ve etkinlik içeriklerinde erteleme, iptal ve değişiklik yapabilir. Katılımcı, herhangi bir sebepten dolayı yapacağı kayıt iptallerini, etkinlik tarihinden 3 gün öncesine kadar bildirmemesi halinde etkinlik için belirtilen ücreti, hizmet alımı gerçekleşmemiş olsa bile, etkinlik tarihinden sonraki 5 iş günü içerisinde ödemeyi, ödeme yapıldıysa da herhangi bir ücret iadesi ve değişiklik yapılmayacağını kabul eder. Katılımcı tarafından tercih edilen program herhangi bir mücbir ve olası aksi durumda ertelenmesi veya iptal edilmesi halinde katılımcının kendi tercih edeceği farklı bir tarih veya farklı bir etkinlik de kayıt verdiği gün birimince hakkı baki kalır. Etkinliğe katılım için bireysel uygunluk katılımcıların uzman hekim sağlık kontrolüne tabi olup bu sorumluluk ve onay verilerek katılım kendilerine aittir.

Sınırlı sayıda katılımcının ayrıcalıklı olarak erişebileceği programa kayıt ve detaylı bilgi için organizasyon kayıt yetkilimize ulaşabilirsiniz.

Teoman Arslan // Kayıt Yetkilisi
GSM: 0530 281 09 66

 

 

ONLINE KAYIT FORM

 

 

 

 

 

 
Katılım için kayıt formumuzu doldurmanız ve kontenjan dolmadan tarafımıza göndermeniz gerekmektedir.

 

bottom of page